• Sök på denna webbplats: (skriv ett ord i rutan – klicka OK)

Fråga Ronny

Vår vänliga chattrobot “Science Ronny” kommer att försöka hitta svar på din fråga.

Den första versionen av vår chatt-robot lanserades den 31 oktober 2017. Avsikten var att se om roboten kunde lära sig att automatiskt svara på de vanligaste frågorna. Det visade sig dock att denna första robot hade några allvarliga inlärningssvårigheter. Därför bytte vi den 11 november 2017 till en annan robot som drivs av IBM Watson. Denna chat robot fungerade som en avancerad sökmotor och hänvisade till den sida som sannolikt hade svaret på din fråga.

2023-03-15 bytte vi teknik från IBM Watson till Open AIs GPT. Skillnaden mot den gamla chat roboten är mycket stor. Den nya “Science Ronny” kan nu ge ett fritt formulerat svar på nästan alla frågor som handlar om forskningsmetodik. Science Ronny har läst väldigt mycket information till och med 2021 men är inte riktigt påläst på vad som har hänt 2022-2023.

Chatt-roboten presenteras som en liten chattikon längst ned till höger. Ett chattfönster öppnas när du klickar på ikonen. Chattfönstret kan minimeras genom att klicka på krysset nertill höger. Den förblir då som en ikon i det nedre högra hörnet tills du klickar på den igen. I chattfönstret finns även ikoner för att öppna chattfönstret i fullskärm samt en annan ikon för att ladda ner pratstunden som en textfil (om du vill återanvända en del svar från Science Ronny).

Test av alternativa chatbotar.

Nedanstående chat bottar är inte så praktiska utan mer ett experiment för att visa några exempel på vad som finns tillgängligt. För närvarande har du sannolikt mer utbyte av att bara använda Science Ronny.

Comments are closed.